Marta: ”Vi drömmer om final”

Uppdaterad
Publicerad

I det brasilianska landslaget bildar Marta och Andressa Alves ett av världens bästa anfall. Nu möts de för första gången – i en kvartsfinal i Champions League.

– Det gäller att hålla koll på henne, säger Marta till SVT Sport.

– Det är första gången jag kommer spela mot henne. Det kommer bli väldigt intressant. Hon är en väldigt bra spelare. Bra på frisparkar. Vi får hoppas att hon inte har sin bästa dag, säger Marta till SVT Sport inför onsdagens kvartsfinal i Champions League.

Barcelona på frammarsch

Alves och hennes FC Bareclona är ett lag på frammarsch, de besegrade först Minsk och sedan Twente i jakten på en kvartsfinalplats i Champions League.

Samtidigt är det spanska landslaget bättre än någonsin, tidigare i mars vann nationen Algarvecup (där Sverige slutade sjua).

Tagit stopp i kvarten

De senaste åren har FC Rosengårds Champions League-äventyr tagit slut i kvartsfinalerna. Det vill Malmölaget ändra på i år.

– Det är skönt att det man strävat efter under en ganska lång tid nu närmar sig, säger Emma Berglund, lagkapten i FC Rosengård.

– Jag tror att mycket kommer att handla om det defensiva för båda lagen. Det vi vet om Barcelona är att de är ett väldigt tekniskt lag som vill spela mycket på ytor. De har ett lite annorlunda försvarsspel jämfört med oss, säger Berglund.

Marta: ”Drömmer om final”

Intresset kring matchen är stort. 3000 förköpsbiljetter är sålda, en siffra långt över Rosengårds publiksnitt. Marta tror att det finns flera orsaker till det stora intresset.

– När man pratar om Barcelona så tänker alla på herrlaget, så det blir ännu mer intressant och uppmärksamheten blir större. Men för oss är det en möjlighet att göra vårt bästa. Att göra lite annorlunda jämfört med förra året och ta oss vidare först till en semifinal. Sedan drömmer vi om en final, säger Marta.

Rosengård har tagit sig till kvartsfinalen genom att besegra först isländska Breidablik och senare Slavia Praha (Tjeckien). Den första matchen av två möten spelas på onsdag. Returen spelas om en vecka i Barcelona.

Kvartsfinalerna i Champions League

Rosengård–Barcelona

Bayern München–Paris SG

Fortuna Hjörring–Manchester City

Wolfsburg–Lyon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.