Natasa Andonova och Martas Rosengård tog en viktig seger. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Rosengård vände inför rekordpublik

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenskan slåss mot dåliga publiksiffror.

Men det märktes inte i Eskilstuna i kväll.

Där sattes det publikrekord – och seriens bästa publiksiffra på sju år noterades.

Men publiken fick inte fira någon seger.

Det var ett stort intresse i Esklistuna när Rosengård kom dit för att spela seriefinal mot Eskilstuna. Hela 5 563 åskådare fanns på läktaren – damallsvenskans bästa publiksiffra på sju år. Senast så många såg en damallsvensk match var den 3 september 2008 då hela 9 413 åskådare hade tagit sig till Folkungavallen för att se Linköping förlora med 1–4 mot Umeå.

För Eskilstuna United var det klubbens bästa publiksiffra någonsin. Det tidigare rekordet var 3 656 och sattes i fjol då laget mötte AIK. Och på Tunavallen var det tidigare rekordet 5 562 åskådare. Det rekordet sattes 20013 i en kvalmatch till dam-EM mellan Sverige och Finland.            

Damallsvenskan 2015

Vände på fyra minuter                        

Tyvärr, för de allra flesta på plats, fick de inte fira en hemmaseger. I den andra halvleken vände Rosengård, inom loppet av fyra minuter, 0–1 till 2–1. 

Båda målen gjordes av makedonskan Natasa Andonova. Det första var riktigt snyggt. Hon tog emot bollen några meter utanför straffområdet och sköt ett vackert skott som dök in just invid den vänstra stolpen.

Utökar serieledningen

Även det andra målet var en fin fotbollsprestation, då Ramona Bachmann i ett trängt läge spelade fram till Andonova som avslutade med ett direktskott.

I och med segern utökar Rosengård sin serieledning och är nu fyra poäng före Eskilstuna.

– Det var en väldigt tuff match. Men jag känner att vi hade bra kontroll på matchen. Så fort vi hittade varandra så hände det grejer, säger Rosengårds Marta till TV4 Sport.

– Att släppa in ett mål på en sån chans som vi gjorde gör mig arg, för det var väldigt tur för dem. Det är en stor sak att vi vänder en sån här match och viktigt för att ta nästa steg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet