Klas Tjebbes och Pia Sundhage. Foto: Bildbyrån

Rosengårds svar till Sundhage: ”Letar efter de bästa”

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård valde att starta med tre svenska spelare i Champions League-kvarten mot Frankfurt.

Efter det riktade Pia Sundhage kritik mot klubben.

Nu svarar de svenska mästarna.

”Vill man vara i Champions League måste man leta efter de bästa spelarna – inte de svenskaste,” säger vd:n Klas Tjebbes.

Rosengård föll smärtsamt på straffar i Champions League-kvarten mot de regerande mästarna Frankfurt. Då var det tre svenska spelare med i startelvan, något som är för lite enligt förbundskapten Pia Sundhage:

Det är inte bra. Jag är ändå förbundskapten för svenska landslaget. Det är bra att det går bra för Rosengård, men jag skulle hellre se att fler svenska spelare fick vara med och få den internationella erfarenheten”, så sa Sundhage om valet.

Nu har Rosengård valt att svara på kritiken.

– Jag tycker att man ska tänka på att i damfotboll är Rosengård ungefär vad Paris Saint–Germain och Real Madrid är i herrfotbollen. Vi är rankade femma i Europa och spelare vill komma till oss. Och det är vårt jobb att ha ett så bra lag som möjligt, säger Rosengårds vd Klas Tjebbe till sydsvenskan.

– Vill man vara i Champions League måste man leta efter de bästa spelarna – inte de svenskaste.

Tjebbe påpekar även att han och Sundhage har en god relation och att de ofta pratar om just detta ämne.

– Jag förstår Pia, det är hennes jobb att värna om svensk landslagfotboll och jag har inga problem alls att hon tycker så. 

”Så ska det vara”

Han återkommer däremot till jämförelsen med herrfotbollen.

– Vi släpper fram Malmö- och Skånetöser i en strid ström. Men precis som att det är svårt att slå sig in i Real Madrid och PSG på herrsidan är det svårt i Rosengård på damsidan. Så ska det vara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.