Rytting-Kaneryd hoppas på speltid: ”Det stärker mina chanser”

Uppdaterad
Publicerad

Det finns frågetecken kring formen på flera offensiva spelare i landslaget.

Yttern Johanna Rytting-Kaneryd, 25, är inte en av dem.

– Jag tror mina individuella skickligheter kan komma till pass, säger hon inför VM-kvalmötet med Georgien.

Johanna Rytting-Kaneryd har fått kontinuerligt med speltid sen hon kom till BK Häcken. Yttern har fått hoppa in i kvalmatcher under hösten och när det nu finns frågetecken på exempelvis Sofia Jacobsson och Kosovare Asllani så kan det öppna upp för Häcken-stjärnan.

– Det är viktigt att få speltid och känna att man kommer i bra form. Känns bra att jag har fått många 90-minutare. Peter (Gerhardsson, förbundskapten) tar ut spelarna som ska starta matchen. När man väl kommer hit så kör man oavsett om man har spelat mycket eller inte. För egen del stärker jag mina chanser eftersom jag är i form.

Damlandslaget i fotboll

”Gillar att bryta mönster”

Rytting-Kaneryd tror att just hennes spelstil hade passat mot ett lag som Georgien som lär backa hem när lagen ställs mot varandra på torsdag kväll.

– Vi ska ta oss förbi både centralt och på kanterna. Variation och tålamod är också viktigt. Jag gillar att bryta mönster, kombinera mig förbi och gå en mot en och det tror jag är en fördel. Jag tror mina individuella skickligheter kan komma till pass.

Kan säkra VM-plats

Sverige kan ordna VM-biljetten redan under den här samlingen. Det krävs totalt fyra poäng efter mötena med Georgien och Irland. 

– Man känner i gruppen att det är någonting på gång. Det är skönt att komma igång och känslan i gruppen är god.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet