Mikael Antonsson borde inte ha fått en startplats, enligt Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Besviken på att Antonsson startar”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Lustig är tillbaka på högerbackpositionen i stället för Sebastian Larsson och Jimmy Durmaz är tillbaka i startelvan, i övrigt är det samma elva som mot Österrike senast som ska göra det i EM-kvalmötet med Liechtenstein.

Det blev en liknande elva som mot Österrike sist, med de två skillnaderna att Mikael Lustig återigen finns med i startelvan och tar hand och högerbackspositionen, på Sebastian Larssons beskostnad, samt att Jimmy Durmaz får chansen i stället för den skadade Emil Forsberg.

SVT Sports expert Daniel Nannskog är kritisk till att Mikael Antonsson återigen får chansen i mittförsvaret efter de tveksamma insatserna mot Ryssland och Österrike.

EM-kval fotboll

– Besviken på att Antonsson startar, det hade varit perfekt att ge Helander chansen i en sån här match och låta honom få det uppsvinget, säger han.

Och Nannskog hade gärna sett att Sebastian Larsson skulle fått starta.

– Det blev 4-4-2, det är jag nöjd med, men jag hade velat se Larsson på mittfältet, kanske istället för Källström som såg ut att ha riktigt tunga ben senast. Larsson hade passat bra med sitt inläggsspel, menar Nannskog.

Startelvan mot Liechtenstein:

Isaksson – Lustig, Antonsson, Granqvist, Olsson – Zengin, Ekdal, Källström, Durmaz – Berg, Ibrahimovic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet