Bangerkastaren ska vara identifierad. Foto: TT och C More.

Säkerhetschefen: ”Material finns för att säkerställa identitet”

Uppdaterad
Publicerad

Toppmötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF fick brytas sedan en person kastat ett knallskott mot planen. Efter videogranskning är man säker på att gärningsmannen kommer att identifieras. ”Det är högst sannolikt”, säger säkerhetschef Mike Sahlénius till SVT Sport.

Det var i matchminut 77 som ett knallskott kastades mot Tobias Sana som stod och värmde upp på den ena långsidan. Knallskottet landade intill Sana och den assisterande domaren Mathias Klasenius och brände av.

Malmöspelaren svarade med att kasta hörnflaggan mot ståplatsläktaren och matchen avbröts direkt efter händelsen. Mike Sahlénius, säkerhetschef i IFK Göteborg, bekräftar att gärningsmannen har fångats på bild.

– Vi har kollat på det filmmaterial som finns för att säkerställa identiteten på den gärningsman som har kastat. Det gav ett positivt utslag, personen och hela gärningen finns med på film, säger Mike Sahlénius till SVT Sport.

Kommer ni att få fram ett exakt namn på gärningsmannen?

– Ja, högst sannolikt.

Enligt Svenska fotbollförbundets tävlingsbestämmelser ska laget vars supportrar orsakat att matchen fick brytas förlora matchen med 0–3.

– Det är ingen hemlighet att det är IFK-supportrar som står på den sidan där knallskottet kastade in ifrån. Men jag har fullt förtroende för disciplinnämnden och att de fattar rätt beslut, säger Sahlénius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.