Stolpe och straff fällde Malmö

Malmö FF förlorade mot Salzburg på bortaplan (2–0) i Champions League-kvalet. Det som fällde laget var en riktig kanonträff som gick in via ribban och (!) stolpen samt en misstänkt feldömd straff i 89:e minuten.

– Inget drömresultat men hemma i Malmö vet vi att allt är möjligt, men det är klart att vi önskat att vi fick med oss ett mål, säger Markus Rosenberg till Radiosporten.

Släggan som fick de 15 000 åskådarna att jubla på läktaren avlossades av vänsterbacken Ulmer som drog direkt med vänsterfoten en bit utanför straffområdet.

Champions League

Bara minuten efter drömträffen fick Vladimir Rodic en jättechans att kvittera för Malmö FF – men han missade målet från nära håll.

”Kan varit straff”

Matchen stod och vägde när hemmalaget bara var centimeter ifrån att utöka sin ledning, men Yoshimar Yotun rensade bort bollen på mållinjen som sedan gick via stolpen och ut.

I stället utökade Salzburg sin ledning i den 89:e minuten när hemmalaget tilldelades en straff, som MFF-spelarna protesterade vilt förgäves mot, och Martin Hinteregger prickade in utökningen.

– Vi gjorde en bättre match det här året men fick med oss ett sämre resultat (jämfört med 1–2 i fjol), säger Markus Rosenberg.

I anfallet efter luktade det straff för MFF, men domaren friade.

– Känslan på plan är att deras är straff och att våran möjligtvis kan vara straff men jag var så långt ifrån situationen, säger Rosenberg.

Jätteräddning direkt

Hemmalaget från Österrike började annars matchen bäst och MFF fick fokusera hårt på försvarsspelet.

Målvakten Johan Wiland tvingades till en jätteräddning på en frispark i den fjärde minuten, men sedan spelade MFF upp sig något. Bland annat stötte Markus Rosenberg in bollen i nät efter 15 minuter men målet dömdes helt korrekt bort för offside.

Lagen följdes sedan åt och var jämna, med något fördel för Salzburg.

Fjolårsrepris

Förra året möttes lagen i den sista kvalomgången till Champions League.

Den gången drog Malmö FF längsta strået och tog sig vidare till den prestigefyllda turneringen.

För att nå avancemang den här gången måste laget förutom att gå segrandes ur dubbelmötet med Salzburg också klara en till kvalomgång.