Schelin hoppfull om spel i Algarve

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha känt smärtor i huvud och nacke är nu Lotta Schelin på bättringsvägen och hoppas på att hinna få speltid i Algarve Cup. – Det kändes väldigt bra idag, säger Schelin efter dagens träning.

Sverige inledde årets Algarve Cup med en seger mot Tyskland efter en bragdartad vändning. Det fina resultatet följdes upp med en förlust mot Brasilien. Men i båda matcherna har laget saknat sin största stjärna Lotta Schelin, som har haft smärtor i huvud och nacke. Nu är stjärnan på bättringsvägen och vill gärna hinna spela i turnerningen.

– Jag hoppas på att få lite speltid, sen får vi resonera kring hur det blir, säger Schelin till SVT Sport.

Även landslagläkaren Mats Börjesson är positiv till Schelins chanser att komma till spel i turneringen.

– Det ser mycket bättre ut nu, men det är fortfarande en dag i taget. Vi utesluter ingenting, säger Börjesson. 

Dras med småskador

Det kan bli fler tunga avbräck. Hedvig Lindahl drog fingret ur led mot Brasilien och röntgades idag för att se om det var någon skada på skelettet, det var det inte. Det återstår dock att se hur det blir med fortsatt spel för Lindahl. Caroline Seger dras även hon med en småskada. Det är ett efterhängsett problem med ischias som spökar för Seger som trots det räknar med fortsatt spel i turneringen.

– Jag tror ju alltid att jag kan spela och det förutsätter jag att jag ska kunna göra, sjukgymnasterna här är väldigt duktiga och jag litar på att de ska kunna fixa mig, säger lagkaptenen till SVT Sport.

”Brasilien var inte så fantastiska”

Sverige var hoppfulla efter den fina insatsen mot Tyskland och förlusten mot Brasilien var en stor besvikelse.

– Tråkigt att vi inte kan vinna mot Brasilien, vi kanske inte spelade vår bästa fotboll men jag tycker inte heller att Brasilien var så fantastiska. Vi får prata om det och gå vidare, vi har ny match snart igen, säger Caroline Seger.

Sverige möter Kina i den avslutande gruppspelsmatchen och har fortfarande en liten chans att nå final, men då krävs det en seger i måndagens match. De två bästa gruppsegrarna i de tre grupperna spelar final och den sämsta gruppsegraren spelar match om tredjepris mot den bästa tvåan. Resterande tvåor möts i match om femteplats. För att Sverige ska ha någon chans på fortsatt spel i Algarve Cup krävs minst ett kryss på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.