Schelin har varit skadebenägen på sistone. Foto: Bildbyrån

Schelin skadad igen: ”Hoppas inte premiären är i fara”

Uppdaterad
Publicerad

I det första Champions League-mötet med Barcelona drog Lotta Schelin till baksida lår och haltade av planen. I landskampen mot Kanada förra veckan var stjärnan tillbaks på planen. Men i dagens träningsmatch klev hon av planen igen – med känning i samma lår.

– Jag vet inte. Tror inte det. Hoppas inte det, svarar Schelin på frågan om den allsvenska premiären är i fara.

Rosengård tar emot Kvarnsveden i den allsvenska premiären på söndag. Med Marta borta och Anja Mittag ännu inte uppbunden på ett längre kontrakt kan Lotta Schelin bli den viktigaste spelaren för malmölaget om de ska kunna utmana Linköping om guldet i år.

Damlandslaget i fotboll

Målskytt men utbytt

Landslagsspelarna avslutade den tio dagar långa landslagssamlingen med en träningmatch mot ett mixat ungdomslag i Trelleborg. Schelin gjorde lagets enda mål i 2-1-förlusten innan hon fick krampkänning och togs av planen av Pia Sundhage.

– Det är en försiktighetsåtgärd så att hon kan spela den allsvenska premiären i helgen. Hon har kört på bra under veckan, säger Pia Sundhage till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet