Foto: TT Nyhetsbyrå

Schelin matchvinnare i cupfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Sofia Jakobsson drömmål räckte inte. Lotta Schelins Lyon var starkare i den franska cuppfinalen och vann mot Montpellier med 2-1.

Segermålet inslaget av just Schelin.

För Sofia Jakobsson var förlusten extra jobbig. Montpelliers ledningsmål var verkligen ett klassmål. Jakobsson skakade av sig sin bevakning i straffområdet och tryckte upp bollen i nättaket vid den första stolpen. Jakobsson blev överlycklig, firade med båda armarna utsträckta som en flygplansvinge – men var efter matchen naturligtvis rejält deppig när hon hämtade ut silvermedaljen.

Direkt efter halvtidsvilan kvitterade nämligen Lyon och sedan så var det Lotta Schelin som fixade cupsegern – även det med ett vackert mål.

Schelin lämnades omarkerad i straffområdet, fick bollen snett från sidan och kunde skjuta in bollen med ett välriktat volleyskott.

– Vi vill vinna allt, vi har spelat bra i ligan och vunnit här nu, säger Schelin till Eurosport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.