Foto: Bildbyrån

Schelin missar matchen mot Brasilien

Uppdaterad
Publicerad

Lyonstjärnan Lotta Schelin missade öppningsmatchen i Algarve Cup. Nu kommer beskedet att forwarden även missar mötet med Brasilien. – Det kommer bli en hel del förändringar i startelvan, säger förbundskapten Pia Sundhage till SVT Sport.

Sverige inledde träningsturneringen i protugisiska Algarve med att vända 0-2 till seger med 4-2 över Tyskland.

Anfallsstjärnan Lotta Schelin missade matchen efter den skada hon fick i samband med Lyons cupmatch mot Guingamp i helgen. Nu är det klart att Schelin även missar fredagens match mot Brasilien.

Damlandslaget i fotboll

– Det blir bättre och bättre för varje dag, säger landslagets läkare Yelverton Tegner till SVT Sport, men berättar att det är osäkert om Schelin kan spela den sista gruppspelsmatchen mot Kina på måndag.

– Hon kör egen träning och rehab på hotellet. Vi tar det dag för dag, säger Tegner.

Alla spelare utom Schelin uppges vara tillgängliga för matchen, även Malin Diaz, som haft problem med en lårskada och missade matchen mot Tyskland, ska vara redo

Inför matchen mot Brasilien kommer Pia Sundhage göra en hel del förändringar.

– Jag vill inte slita ut spelarna och testa andra i backlinjen, säger förbundskaptenen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet