Foto: Bildbyrån

Schelin, Seger, Asllani och Lindahl vilade

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahl, Caroline Seger, Kosovare Asllani och Lotta Schelin. Fyra stjärnor som alla stod över landslagets träning.

I stället svetsades gruppen ihop på annat sätt: med ett turistbesök i Niagarafallen.

– Det är vi som plockar bort dem. Det är varmt, det är konstgräs och vi hoppas att det blir en lång turnering, säger förbundskaptenen Pia Sundhage till TT.

– Jag har haft de problemen ett tag nu, och nej det är inte optimalt med konstgräs men det är bara till att vara försiktig. Man försöker att känna av så att man hela tiden ligger under en viss smärtgräns, säger Lotta Schelin till TT:

Fotbolls-VM 2015 Damer

Jessica Samuelsson, som åkte på en lårskada precis före avresan till Kanada, är ännu inte i full träning, men rehabiliteringen går helt enligt planerna. Inga bakslag.

Turistbesök

Landslaget ägnade sig åt inte bara åt träning, utan även turism. De besökte Niagarafallen.

– Det var jättehäftigt! Vi hade regnponchos, men blev ändå dyngsura. Det var verkligen en upplevelse att komma dit, säger Elin Rubensson till SVT Sport och menar att en sådan dag tillsammans betyder mycket. För att få göra något annat, och för att svetsa ihop gruppen än mer.

Rubensson berättar också att det märks tydligt bland alla att den stora uppgiften närmar sig.

– Det känns i luften att nåt är på gång!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2015 Damer

Mer i ämnet