Foto: TT Nyhetsbyrån

Schelin: ”Vi kan gå långt”

Uppdaterad
Publicerad

1–1 i första svenskmötet.

På onsdag avgörs returen i Champions League-åttondelen mellan Lyon och PSG.

Förra Champions League-säsongen åkte Lotta Schelins Lyon ut i åttondelen mot tyska Turbine Potsdam. Den dåvarande tränaren bestämde sig då för att sluta. Den nya har tillfört mycket och Schelin tror att hösten kan bli väldigt framgångsrik.

– Det har känts jättebra med Gerard Precheur. Jag har fått tillbaka känslan att vi kan gå långt, säger Schelin till Sydsvenskan.

Nu står landslagskamraterna Caroline Seger och Kosovare Asllani i vägen för att denna CL-säsong ska bli bättre för vinnaren av Diamantbollen. PSG var nöjt med helgens resultat efter första mötet i Champions league-åttondelen, främst eftersom huvudstadslaget förlorade med 1–2 i ligan mot regerande ligamästaren.

– Vi hade rättat till misstagen som vi gjorde förra matchen. Överlag var det jämnt, båda lagen kunde ha avgjort. Men vi hade lite fler chanser eftersom det var vår hemmaplan, sade landslags- och PSG-anfallaren Kosovare Asllani till SVT Sport.

De tre svenskorna spelade hela matchen, men anfallarna Asllani och Schelin lämnade planen mållösa. Asllani siktar nu på att minst ett avslut ska hitta nätet i morgon.

– Jag hoppas det. Jag hoppas att vi kan göra en bra match, sade Asllani till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.