Lyon tog tionde raka ligatiteln i Frankrike. Laget är också klart för final i Champions League och franska cupen. Foto: Bildbyrån

Schelins Lyon tog 10:e raka titeln

Uppdaterad
Publicerad

Lotta Schelins Lyon är ligamästare igen. För 10:e året i rad blev klubben franska mästare efter 5-1 mot Soyaux idag. ”Vi har gjort en fantastisk säsong, det känns jättekul,” säger Schelin till SVT sport.

Med en omgång kvar av ligan säkrade Lyon titeln, man har tre poäng upp till PSG men inbördes möten avgör. Men segern mot mittenlaget Soyaux var inte utan besvär. I halvtid stod det bara 1-1 men i andra halvlek lossnade det. Lotta Schelin spelade bara första halvlek, det var uppgjort på förhand att hon skulle byta. Norskan Ada Hegerberg gjorde hattric för Lyon.

Lyon är obesegrade i ligan med 19 vinster och två oavgjorda och den fantastiska målskillnaden 114-3! Men något större firande efter titeln blir det inte ikväll.

– Kanske ett glas champagne för att skåla ihop oss men vi har ju tre viktiga veckor kvar och vill ta en trippel, säger Schelin.

Jagar trippeln

Nästa helg väntar final i cupen mot Montpellier och den 26:e maj final i Champions League mot Wolfsburg.

– Trippeln är speciell, vi tog den senast 2012 och det var jättehäftigt, säger Schelin. Men viktigast är Champions League, det är den vi satsar emot och längtar efter.

Något beslut om var hon spelar nästa säsong har Schelin ännu inte tagit.

– Det ligger på is nu. De här tre veckorna har jag fokus på fotbollen här och sen tar jag ett beslut, avrundar anfallsstjärnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.