Kasper Schmeichel räddade en straff vid ledning 2-0 tio minuter från slutet. Foto: TT.

Schmeichels straffräddning tog Leicester vidare

Uppdaterad
Publicerad

Leicester sladdar i ligan – men i Champions League tuffar det engelska mästarlaget på. I kväll besegrades Sevilla med 2-0 och efter 3-2 totalt är Leicester klart för kvartsfinal i klubbens första start någonsin i turneringen. Kasper Schmeichel blev stor matchvinnare för Leicester efter straffräddningar i båda mötena.

– Det är helt otroligt. Jag kan knappt tro på det. Vi är nykomlingar i Champions League och jag trodde inte att vi skulle gå så här långt men nu är vi här, säger kaptenen Wes Morgan som inledde målskyttet till BBC.

”Vi trodde på oss själva”

Efteråt gick spelarna och höll om varandra och firade med varandra och publiken som stannade kvar för att hylla spelarna och något av förra säsongens magi var tillbaka i Leicester. Den nytillträdde tränaren Craig Shakespeare kanske kan skriva ett nytt framgångskapitel i klubbens historia?

– Vi trodde på oss själva och att vi kunde gå vidare. Det tillsammans med hårt arbete och beslutsamhet ligger bakom det här, säger 2-0-målskytten Marc Albrighton till Viasat.

Straffräddning med tio minuter kvar

Med tio minuter kvar och bara tio man på banan fick Sevilla straff. Schmeichel gick ut för att skära av Vitolos bana och denne hann flippa iväg bollen innan dansken kom farande och mejade ner Sevilla-spelaren.

Steven N'Zonzi sköt en låg långsam straff till höger och Schmeichel som gått i förväg hade inga problem att fånga bollen. 2-1 där hade inneburit en oviss förlängning. På läktaren stod pappa Peter Schmeichel och skrek rakt ut, liksom alla andra, förutom de tillresta Sevillafansen, på stadion. Även i Sevilla räddade Schmeichel en straff.

Vardy filmade och fick Nasri utvisad

Wes Morgan gjorde 1-0 i mitten av första halvlek. Efter en frispark tryckte Wes Morgan in bollen med knät från nära håll. I början av andra halvlek utökade Marc Albrighton till 2-0 efter att ha tagit ner bollen på bröstet och dragit till vid första stolpen.

En repa i Leicesterlacken var Jamie Vardys filmning som gav Samir Nasri hans andra gula kort och utvisning en kvart från slutet. Bägge gick fram emot varandra och måttade med huvudet. Vardy föll tilbaka som om han fått ett knockoutslag vilket gav ett gult kort. Nasri ville sedan göra upp med Vardy men hindrades av flera spelare från båda lagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.