Schough hoppas på spel i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Olivia Schough gjorde ett lyckat inhopp i genrepet mot Nederländerna. Nu hoppas hon på spel i VM-premiären mot Nigeria på måndag. ”Väldigt skönt att få göra ett inhopp där jag verkligen bidrog”, säger hon till SVT Sport.

Likt många svenska spelare har Schough haft skadebekymmer. För hennes del efter en smäll på ett knä i Toronto nyligen. Men hon känner knappt av smärtan nu.

– Lite bara, men det är inget som hindrar mig. Fit for fight! Våra läkare är övertygade om att det bara är ett blåmärke inne i knät. Och det går över, säger hon till SVT Sport.

Fotbollslandslaget damer

Anfallaren har gjort en stark vårsäsong i klubblaget Eskilstuna. Och gjorde ett inhopp i genrepet mot Nederländerna som imponerade.

– För det första var det väldigt skönt att få göra ett inhopp när man kände att man verkligen bidrog. Efter det är det klart att chanserna ökar. Sen vet jag inte riktigt vad som kommer att ske.. Men jag hoppas på spel såklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollslandslaget damer

Mer i ämnet