Sebastian Andersson (till höger) kramas om efter sitt 1-0-mål för Norrköping. Foto: Bildbyrån.

Sebastian Andersson gav Norrköping lucka

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Andersson gjorde bägge målen när IFK Norrköping vann med 2-0 i Östersund och fick en lucka till Malmö FF i kampen om SM-guldet.

– Det var en hård arbetsinsats och det känns väldigt bra. Alla jobbade enormt hårt och var disciplinerade. Nu får vi några fler vilodagar och dem ska vi ta vara på till nästa match, säger tränare Jens Gustafsson till C More.

Först rusade Andersson ut och mötte en hörna och vinklade huvudet perfekt för att se bollen segla in i den bortre burgaveln för 1-0.

– Det var ett fint mål och jag fick in bollen i bortre, säger Andersson till C More.

Strax efter att Östersunds Ronald Mukiibi fällt ”Pekings” Niclas Eliasson på väg igenom i friläge och blivit utvisad efter en dryg timme slog Andersson till igen.

Från nära håll gled han fram och vräkte in bollen, 2-0 efter en öppnande pass parallellt med mållinjen från vänsterkanten av Christopher Telo.

Med en match mer spelad leder Norrköping serien med fem poäng till godo på tvåan Malmö FF, som i morgon möter Elfsborg hemma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.