Sebastian Eriksson återvänder till IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Eriksson lämnar italienska Cagliari och återvänder hem till IFK Göteborg. – Jag har verkligen längtat efter att åter få springa in på ett kokande Gamla Ullevi och representera IFK Göteborg, säger ”Sebban” till klubbens hemsida.

IFK Göteborg lånar Sebastian Eriksson från Cagliari som löper fram till sommaren, med option om att köpa loss honom.

25-årige Eriksson kom till IFK Göteborg 2006 och debuterade i allsvenskan två år senare. 2011 lämnade han för spel i Italien och Cagliari.

Allsvenskan

– Det här är vad jag önskat en längre tid. Känslan av att åter få dra på mig den blåvita tröjan, att få möta publiken på Gamla Ullevi, att få bidra till att IFK Göteborg vinner titlar, det är vad jag vill med mitt fotbollsliv nu, säger Sebastian Eriksson till klubbens hemsida.

Sportchefen Mats Gren:

– En hemvändare med starka sympatier för IFK Göteborg och med en otroligt stor potential. Så sent som i juni och innan den senaste skadan var Sebastian landslagsman, det säger väl allt. Vi får en spelare med ett otroligt driv och med en stor vinnarskalle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan

Mer i ämnet