Seger: ”Glad varenda gång jag kan gå ut på planen”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger är tillbaka i det svenska damlandslaget efter skadeproblemen under förra landslagssamlingen. Enligt lagkaptenen finns det bara ett fokus.

– Vet precis var vi ska och det är till Frankrike, säger Seger till SVT Sport.

Seger missade de två senaste matcherna mot Kroatien och Ukraina där det blev en kalldusch borta mot just Ukraina. Inför returmötet är lagkaptenen tillbaka.

– Skönt att kunna vara med på träningar istället för att springa vid sidan av.

Damlandslaget i fotboll

– Jag känner mig i fysiskt bra form så jag är jätteglad att ha fått den här möjligheten igen. Man tar inte saker förgivet ju äldre man blir så jag är otroligt glad att kropp och knopp känns bra.

Skadan känner mittfältaren inte längre av.

– Det känns väldigt bra så jag har inga problem och är väldigt glad över att det. Jag är glad varenda gång jag kan gå ut på planen.

På torsdag väntar retur mot Ukraina i Göteborg.

– Överlag måste vi allihop upp några snäpp och fokusera på det som är viktigt för oss, det vi tränar på nu i veckan, hur vi kan straffa dem och verkligen gå ut och spela fotboll och visa att vi är ett bättre lag än vi visade i Ukraina, säger Seger.

Trots det kniviga läget finns det bara ett mål.

–För vår del har vi bara ett fokus och det är att ta den förstaplatsen och jag vill inte fundera på något annat. Utan vi ska ta det här två matcherna och ta den där platsen.

– Jag vet precis var vi ska och det är till Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet