Caroline Seger blev idag presenterad som ny PSG-spelare, precis som SVT Sport igår kunde berätta skulle ske. Foto: psg.fr

Seger klar för Paris

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart: Caroline Seger spelar i franska storklubben Paris Saint-Germain nästa säsong. Men det är med blandade känslor landslagskaptenen lämnar Tyresö. – Vi har fantastiska minnen ihop, men det är ett nytt kapitel nu, säger Caroline Seger.

Som SVT Sport kunde avslöja redan i går blir Caroline Seger lagkamrat med landslagskollegan Kosovare Asllani i Paris nästa säsong.

PSG i Champions League

I dag skrev den 29-åriga mittfältaren på kontraktet med den franska ligatvåan, som spelar i Champions League nästa säsong.

Damallsvenskan 2014

– Att få spela i en storklubb som PSG, med de projekt och de målsättningar de har så känns det jättekul att få vara en del av det, säger Seger till SVT Sport.

Hur långt tror du att Paris kan gå?

– Med tanke på att de hela tiden försöker utvecklas och värva, få ett bättre och starkare lag. Naturligtvis är förväntningarna höga. Kan vi få ihop det kan vi ta oss hela vägen, definitivt.

Seger blir den första svenska spelare att lämna Tyresö, som tidigare i veckan fick besked att de kastas ut ur damallsvenskan nästa säsong.

”Ett nytt kapitel nu”

– Det är blandade känslor, man har varit där i två och ett halvt år, det är många vänner man har fått. Vi har fantastiska minnen ihop, men det är ett nytt kapitel nu, säger Seger.

– Det känns bra att få den här möjligeten att gå vidare och utvecklas som fotbollsspelare.

Men den svenska landslagskaptenen är inte den enda Tyresö-spelare som letar ny klubb. Att flera stjärnspelare nu kan försvinna från damallsvenskan,  är inget som förbundskapten Pia Sundhage uppskattar.

– Tittar man på en allsvensk match vill man ju se bra spelare, sa Sundhage till SVT Sport tidigare i veckan.

– Om man fick önska hade jag hoppats att de stannat i allsvenskan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2014

Mer i ämnet