Caroline Seger är just nu klubblös. Foto: Bildbyrån

Seger tränar med Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Svenska mästaren FC Rosengård är på jakt efter en ny mittfältare.

Caroline Seger tränar den här veckan med klubben men 31-åringen är inte aktuell för mästarlaget, inte ännu i alla fall.

”Även om jag har förhoppningar om att spela här hemma i framtiden, så känner jag att jag har mer att ge ute i Europa”, säger Seger till Sydsvenskan.

Aktuell för klubben är däremot kroatiskan Iva Landeka. Hon kan vara den som ersätter Sara Björk Gunnarsdottir som i sommar går till Champions League-finalisterna Wolfsburg. 

– Jag är en typiskt kreativ spelare. Jag vill hålla bollen, spela den längs marken, säger Iva Landeka till Sydsvenskan.

– Rosengård är ett mycket bra lag, med väldigt vänliga och artiga spelare. Det viktigaste är förstås att laget håller väldigt hög kvalitet och jag har hört att svenska ligan är bra också, fortsätter hon.

Iva Landeka är 26 år och kommer närmast från det tyska mittenlaget Jena. Under den här veckan provspelar hon med FC Rosengård.

”Måste bestämma mig”

Caroline Seger har under våren placerats i Lyon nästkommande säsong, av bland annat PSG-tränaren Patrice Lairs.

–  Det är intressant att han (PSG-tränaren) går ut och säger att jag är klar för Lyon. Då vet han mer än jag...Nej, jag har inte skrivit på än. Det finns alternativ, jag ska bara bestämma mig, säger svenska landslagsspelaren.

Caroline Segers klubbar

Stattena IF

Linköping FC

Phiadelphia Independence

Western New York Flash

LDB FC Malmö (FC Rosengård)

Tyresö FF

Paris Saint-Germain

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.