Foto: Bildbyrån

Sent jubel för IFK Göteborg mot Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Två danskar saknades. Då klev Thomas Mikkelsen fram och avgjorde för IFK Göteborg borta mot Hammarby med matchens enda mål. ”Det var dejligt. Det var på tiden”, säger segerskytten, som anklagades för filmning av Hammarby.

IFK Göteborg, som startade utan avstände Jacob Ankersen och skadade Sören Rieks, går till sommarledigt som klar serieledare. Men matchen på Tele2 Arena var inte en av Blåvitts bästa under våren. En listig frisparksvariant blev avgörande.

Lasse Vibe såg ointresserad ut när han gick bakom Hammarbys högerback Mats Solheim. Men frisparken, på samma kant, blev en kort passning i djupled och Vibe spelade vidare bollen in i straffområdet. Där fick Thomas Mikkelsen ingen ren träff men tillräckligt för att överlista Hammarbys målvakt Tim Markström i 86:e minuten.

Allsvenskan 2015

Formsvaga Hammarby – åtta matcher utan seger – var inte oävet och skapade fler chanser än gästerna. Tränaren Nanne Bergstrand var besviken.

– Vi borde försvara bättre på frisparken och vi borde sätta våra chanser, säger Bergstrand, som också var irriterad på Mikkelsen, som han anklagade för att falla lätt, till C More.

– Det är bittert att ett domslut får avgöra matchen. Han filmar. Men så är det i dag, det är många som försöker filma. Men jag tycker det är fusk.

IFK Göteborg leder allsvenskan med åtta poäng, med en match mer spelad än flera toppkonkurrenter, medan Hammarby är elva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet