Pa Dibba fick tillslut fira. Här fick han inte in bollen och träffade i stället målvakten Wulff i huvudet. Foto: Bildbyrån

Sent mål räddade Hammarby

Hammarby var riktigt illa ute i cupmötet med Varberg under söndagen. Matchuret stod på över 94 minuter när Pa Dibba fick in kvitteringen bakom en storspelande Joakim Wulff.

– Jag kanske skulle ha gjort ett mål tidigare men det blev bra med 3-3, säger Pa Dibba till C More.

Just Pa Dibba var anledningen till att Varbergmålvakten spelade större delen av andra halvlek med ett bandagerat huvud. Anfallaren kolliderade med Wulff i samband med ett friläge.

Jiloan Hamad gjorde sitt andra mål i Hammarbytröjan när han drog in kvitteringen på distans. I Varberg blev Karl Söderström tvåmålskytt med ett snyggt distansskott och när han var påpassligt framme när hemmaförsvaret slarvade.

Helsingborg utslaget

I Helsingborg fortsätter HIF sin kräftgång. Efter att ha åkt ur Allsvenskan i höstas är man nu också ute ur svenska cupen i och med 3-2 förlusten mot Degerfors. Monday Samuel var i alla fall ett glädjeämne med sina två mål för Helsingborg.

Sören Rieks gjorde ett hattrick när IFK Göteborg återvände till sin ”cuphemmaplan” på Hisingen. Göteborgarna avfärdade Arameisk-Syrianska med hela 6-0. Nu räcker det för IFK med ett kryss mot Sirius för att gå vidare till kvartsfinal.

Elm räddade Kalmar i slutminuterna igen

Landskrona var på väg mot en skrällseger hemma mot Kalmar. Karim Sadat inledde målskyttet med en cykelspark. Med tio minuter kvar tog Bois ledningen igen, genom Adi Nalic. Men Kalmar som bara fick med sig en poäng från mötet med gruppens andra skånelag räddades av David Elm i slutminuten, precis som mot Trelleborg.

Trelleborg slog Gefle med 2-1 och grupp 5 lever därmed i allara högsta grad.

Elfsborg hade inga problem med division 3-laget Ytterhogdal och tog en komfortabel seger med 3-0.