Sent segermål för Elfsborg mot Falkenberg

Elfsborg vann hemma mot Falkenberg med 1-0, men det satt hårt åt. Viktor Prodells segermål kom först i 86:e minuten.

Anders Svensson spelade ut bollen på högerkanten, där Johan Larsson kom farande. Larsson slog i sin tur ett inlägg till Prodell, som nickade in bollen i mål. Falkenbergs målvakt Otto Martler var på bollen men kunde inte förhindra den från att gå över mållinjen. Larsson var sedan nära att göra 2-0, men nicken gick i ribban.

Elfsborg var segt och slitet efter Europa League-kvalet i Portugal i torsdags och var illa ute i första halvlek. I andra halvlek tog dock Boråslaget över initiativet.

Allsvenskan 2014

– Vi har en otrolig tur som inte ligger under i halvtid. Det var många trötta ben och trötta huvuden, medger Anders Svensson.

Falkenbergs tränare Henke Larsson var sammanbiten efter matchen. En poäng hade varit värdefull i den täta bottenstriden.

– Vi är värda en poäng, men man får inte poäng, man tar dem, säger Henke till C More.