Foto: TT Nyhetsbyrån

Serbien får segern – och poängavdrag

Uppdaterad
Publicerad

Serbien tilldelas segern i den avbrutna EM-kvalmatchen mot Albanien med 3-0. Samtidigt fråntas serberna tre poäng på grund av oroligheterna i Belgrad.

– Detta är inget rättvist beslut. De tre poängen tillhör Albanien. De har tagit ifrån oss vad vi förtjänar, säger Albaniens förbundskapten Gianni De Biazi.

Både Serbien och Albanien får dessutom böter på drygt 900 000 kronor var. Serbien måste även spela sina två kommande hemmamatcher i EM-kvalet utan publik.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Förra veckans match mellan Serbien och Albanien avbröts, vid ställningen 0-0, i slutet av första halvlek sedan en radiostyrd drönare flugit in över planen med en flagga föreställande ett ”Storalbanien”, där områden i Kosovo, Montenegro, Makedonien och södra Serbien ingick. Efter att en serbisk spelare ryckt loss flaggan utbröt slagsmål på och utanför planen.

Den stora vinnaren efter dagens dom är Serbiens och Albaniens huvudkonkurrenter i grupp I, Portugal och Danmark.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Mer i ämnet