Foto: SVT

”Jakten på Lennart” – Nytt fotbollsmagasin

Uppdaterad
Publicerad

Det är en skönt tajmad premiär – och en serie tänkt lika pricksäker och välfunnen som den namnsdag huvudpersonen firar just onsdag.

I fotbollssatsningen ”Jakten på Lennart” tar David Fjäll, Elena Lövholm och Daniel Nannskog grepp om den allsvenska slutspurten under sex intensiva höstveckor.

–  Kul att bevaka Allsvenskan på ett för oss nytt sätt. Det här blir något annat än Fotbollskväll, säger projektledaren Tobias Alsing.

Programmet direktsänds varje onsdag vid lunchtid från en studio i TV-huset och går att följa på SVT Sports sajt eller via appen. Programledare David Fjäll får stadigt sällskap av expert Daniel Nannskog och bloggaren Elena Lövholm, en trio som kompletteras av olika gäster och som varje program jobbar utifrån ett givet tema.

– Första gången ska vi känna lite på Helsingborg. Vad är det som är galet med Helsingborg, frågar sig Nannskog som är rejält peppad inför premiären och redan är förälskad i programtiteln.

Namnet anspelar på SM-bucklan ”Lennart Johanssons pokal”.

– Ett underbart namn måste jag säga!

”Bästa elvan” i varje program

Programmet blickar mot var och en av de sex sista omgångarna och kör sedan ett sjunde och avslutande program när allsvenskan får sin upplösning på söndag 6 november.

Ett stående inslag kommer att vara ”Bästa elvan” där tidigare allsvenska profiler tar ut en startelva med de bästa spelarna han eller hon spelat med eller mot. Det blir också ett grävande i arkivet och den allsvenska fotbollshistorien.

Och en rivstart med omgång 25 (av 30) där Helsingborg, som ligger på kvalplats och med bara en seger på de tio senaste matcherna, redan på fredag tar sig an Hammarby. Full analys inför kommer i det nya webprogrammet.

– Onsdag kl 12 är det bara att komma in på vår sajt och gotta sig, säger Nannskog om programmet som förstås också går att se i efterhand på webben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.