Shaktar Donetsks spelare vill inte åka hem till Ukraina. Foto: TT Nyhetsbyrån

Shaktar–stjärnorna vägrar åka hem

Uppdaterad
Publicerad

Sex stycken spelare i storklubben Shaktar Donetsk vägrar åka tillbaka till Ukraina efter ett träningsläger i Lyon, skriver bland annat Expressen. Enligt tidningen handlar det om klubbens brasilianska stjärnor.

Shaktar Donetsk har den sensate tiden varit på träningsläger i franska Lyon, där de förberett sig för supercupfinalen mot Dynamo Kiev på tisdag och kommande säsong. Natten till söndagen flög laget hem till Ukraina igen, men det utan sex av sina största stjärnor.

Enligt flera medier, däribland Expressen, vägrade Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Ferreyra, och ytterligare en spelare att gå ombord på planet och stannade istället kvar i Frankrike. Orsaken till att spelarna vägrat åka tillbaka ska vara oroligheterna i Ukraina.

– Jag vill vänta med att kommentera vad som händer om de inte kommer tillbaka, säger klubbens vd, Sergi Palkin, till uafootball.com.

Ligamästare

Shaktar vann den ukrainska ligan förra säsongen och deltar i Champions League i år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.