Se David Mitov Nilssons stora blunder mot Djurgården Foto: Discovery+

Djurgården rasade ihop mot Sirius – Persson med hattrick

Djurgården fick en smakstart efter en jättetavla från Sirius-målvakten David Mitov Nilsson.

Sedan rasade blåränderna ihop totalt och föll slutligen med 4–2 efter att Joakim Persson slog till med ett hattrick.

– Jag är väldigt nöjd och stolt, säger matchhjälten till Discovery+.

Se David Mitov Nilssons stora misstag i spelaren ovan.

Det var ett formstarkt Sirius som gästade tabellfyran Djurgården på Tele2 Arena. Uppsalalaget har lämnat osäker mark i tabellen och inte förlorat sedan den 2 september mot Halmstad.

Det var dock Djurgården som fick en drömstart på drabbningen.

Felix Vá fick hoppa in och ersätta en skadad Gustav Wikheim och tackade för förtroendet. Yttern nickade in 1–0 – efter en jättetavla av David Mitov Nilsson.

Persson var stekhet

Sirius-målvakten tappade dråpligt in bollen i mål och plötsligt blev en tuff uppgift i Stockholm ännu tuffare. Då presenterade sig Joakim Persson.

21-åringen nickade in kvitteringen strax innan paus och det var bara början. Andra halvlek hann knappt börja innan Persson slog till igen och 2–1 var ett faktum.

Fyra minuter senare spelade han sedan fram till Wessam Abou Alis 3–1-mål innan han själv fastställde slutresultatet 4–2 för att fullborda sitt hattrick.

”Väldigt nöjd och stolt”

Det var givetvis en belåten matchhjälte efter slutsignalen:

– Vi gör en bra match, speciellt i början av första och andra. Jag är väldigt nöjd och stolt, säger Persson till Discovery+.

Resultatet innebär att Djurgården slutar fyra i årets allsvenska och missar därmed Europaplatserna. Blåränderna har dock fortfarande chansen att ta sig till Europakval om Elfsborg, Malmö eller BK Häcken vinner svenska cupen.

SE ÄVEN: Joakim Persson hattrick mot Djurgården

Joakim Persson hattrick mot Djurgården Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN