Foto: TT Nyhetsbyrån

Sista omgången i allsvenskan flyttas

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. Den sista allsvenska omgången flyttas från söndagen den 2 november till lördagen den 1 november.

– Man måste se till sportens bästa, säger tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager till SVT Sport.

Anledningen är att Malmö FF ska få en extra vilodag inför Champions League-mötet med Atlético Madrid tisdagen den 4 november.

– Jag förstår att det här får konsekvenser för supportrar och samarbetspartners, och att det finns folk som är missnöjda. Men man måste se till sportens bästa. Vi vill ha en gemensam och rättvis sista omgång, och vi måste se det hela ur ett sportsligt perspektiv, säger tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager till SVT Sport.

Allsvenskan 2014

Det har inte varit ett lätt beslut att fatta för Svenska Fotbollförbundet.

– Det finns många viljor. Men det är inte rimligt att bara ge Malmö en dags vila inför Champions League. Vi har lyssnat på Sef och det här var ett av de förslagen de lade fram, säger Sager.

I och med flytten av den sista allsvenska omgången, flyttas även slutomgången av superettan.

Så spelas sista omgångarna

Allsvenskan (lördag 1 november)

Åtvidaberg-Malmö FF, Brommapojkarna-Elfsborg, Kalmar-AIK, Falkenberg-Mjällby, IFK Göteborg-Halmstad, Gefle-Helsingborg, Örebro-Häcken, Djurgården-Norrköping.

Superettan (söndag 2 november)

Hammarby-Jönköpings Södra, Öster-Degerfors, Assyriska-Gais, Ängelholm-Östersund, Gif Sundsvall-Landskrona, Värnamo-Sirius, Ljungskile-Varberg, Husqvarna-Syrianska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet