Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Sjögran om tränarrollen: ”Bara tillfällig”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att FC Rosengårds tränare Marcus Tilly sjukskrivit sig fick alldeles nyblivna sportchefen Therese Sjögran kliva in. Men det är en tränarroll hon planerar att lämna ifrån sig igen. ”Det är aldrig optimalt att gå från spelare till tränare”, säger hon till SVT Sport.

Från spelare till sportchef till hvudtränare inom loppet av några veckor. Men den allra nyaste rollen, den som tränare för sitt Rosengård, den vill Sjögran inte göra permanent

– Nej, inte i detta läget. Kanske någon gång i framtiden, men det är inte optimalt att gå direkt från spelare till tränare, berättar hon för SVT Sport.

damallsvenskan 2015

När tränaren Marcus Tilly fick sjukskriva sig gick frågan till Therese Sjögran – som aldrig tvekade. Från och med i morgon ska hon nu träna de spelare som hon för bara en dryg vecka sedan kallade lagkamrater.

”Kanske byter in mig själv”

– Ja, det är inte optimalt. Men det var det bästa för klubben och laget just nu. Jag ville ta det här ansvaret ochhjälpa klubben så mycket som möjligt.Det är klart att jag försöker hålla viss distans nu men det ärsvårt. Ibland känns det som om jag fortfarande spelar och är en ilaget. Jag var med på träningen i dag till exempel, vi var en spelare kort.

Några seriösa tankar på comeback säger hon sig inte ha, även om hon skämtsamt nämner att hon kanske byter in sig själv i morgondagens match borta mot Linköping. Men det går inte att komma runt hur nära hon fortfarande står den trupp hon nu basar över.

– Lite (positivt) är väl att de har respekt för mig och jag för dem, det kanman ta med sig. Och jag hoppas att de känner att de kanlita mig, för jag kan lita på dem helt och hållet. Jag har många vänner i laget.

Senast mot Mallbacken misslyckades Rosengård med att vinna för första gången i årets allsvenska. Den matchen var också lagets första i eran efter spelaren Therese Sjögran. I Rosengård hoppas man nog att tränaren Therese Sjögran betyder lika mycket på bänken som på planen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

damallsvenskan 2015

Mer i ämnet