Foto: TT Foto: TT

Skadad Dahlkvist oroad över VM

Uppdaterad
Publicerad

Lisa Dahlkvist är oroad över hur senaste skadan kan påverka sommarens VM-spel. -Det är klart jag tänker på VM. Det är oroande såklart, säger landslagsmittfältaren till SVT Sport.

Det var i gårdagens match mot Piteå (1-1) som Kif Örebros Lisa Dahlkvist tvingades byta efter den första halvleken med smärta i höften.

– Det känns att den har blivit irriterad (höften). Det känns inte lika farligt nu som när jag slog upp det. Jag kan gå och springa rakt fram men jag kan inte röra mig så snabbt i sidled idag, säger landslagsmittfältaren till SVT Sport.

Fotbolls-VM 2015 Damer

Hur allvarlig skadan är går inte att säga. Dagens besök hos sjukgymnasten gav inga klara besked.

– Jag får ta en dag i taget. Jag önskar att de kunde säga en tid till mig men eftersom det är en muskel som sitter på ett speciellt ställe är det är jättesvårt att säga en tid, säger Dahlkvist.

– Jag kan spela på fredag kanske, jag har ingen aning.

Lisa Dahlkvist har haft en tuff  inledning på säsongen. En höftskada har gjort säsongsstarten spolierad. Men hon gjorde comeback i svenska cupen tidigare i veckan, och i går spelade hon sin första match från start. Men då var alltså olyckan framme igen.

Efter att lagkamaraten Hanna Folkesson också drabbats av en skada, som gör att hon kommer att missa VM, låg  ändå en startplats i VM-laget öppen för Dahlkvist. Men nu känner Dahlkvist en viss oro inför VM.

– Det är klart jag tänker på VM, det är oroande såklart, man vill ju gärna vara frisk innan och hitta en bra form. Att jag är skadefri när jag kommer dit, det tror jag väl, men jag vill ju vara i bra form också, säger Dahlkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2015 Damer

Mer i ämnet