Jämt och tätt blev matchen mellan Sirius och IFK Göteborg Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Skadedrabbat Blåvitt fixade poäng i Uppsala

Paulos Abraham räddade poäng för krislaget IFK Göteborg.

I bortamötet med Sirius ordnade han 2–2-målet med ett skott i krysset.

– Vi ville gå för vinst men slarvar för mycket, säger han till Discovery+.

Gästande Blåvitt kom till Uppsala med flera av de ordinarie spelarna på skadelistan.

Tränaren Jens Askou valde då, något oväntat, att starta med oprövade Linus Carlstrand som offensiv spets med Oscar Pettersson till höger om den unge anfallaren.

19-årige Carlstrand startade för första gången den här säsongen, hans tredje match totalt i år, medan 24-årige Pettersson gjorde sin andra raka match från start.

Men det var Sirius som gjorde matchens första mål i 36:e minuten efter en missbedömning av Elis Bishesari.

Göteborgsmålvakten gav sig ut längs kortsidan men Sirius Jakob Voelkerling Persson hann fram först och skickade in bollen till Noel Milleskog som nickade in 1–0 i det övergivna målet.

-Det var nog ett av mina lättare (mål). Jag försökte bara nå bollen och Jacob träffade mitt huvud så det var bra, säger Milleskog nöjt till Discovery+ efter sitt fjärde allsvenska mål i år.

I 63:e minuten fick Oscar Pettersson in ett godkänt mål efter att Göteborgs kvittering tidigare blåsts av för offside.

Sirius återtog ledningen sju minuter senare då Yousef Salech mötte Milleskogs inlägg.