Skölds första mål räddade Åtvidaberg

Uppdaterad
Publicerad

Förra årets skyttekung i superettan, Victor Sköld, gjorde sitt första mål i allsvenskan när han räddade oavgjort för sitt Åtvidaberg hemma mot Gefle.

Sköld, som spelade i Falkenberg ifjol, trängde sig fram i straffområdet och lyfte in slutresultatet 2-2 i 84:e minuten.

På övertid var Åtvid nära att få med sig segern, men Ricardo Santos skott gick i ribban.

Allsvenskan 2014

Åtvidaberg, som fick sin lagkapten Daniel Hallingström skadad i första halvlek, var det bättre laget spelmässigt men hamnade i underläge två gånger. Johan Oremo stack i djupled och gjorde 0-1 på Simon Lundevalls passning i fjärde minuten. I 46:e minuten fick Dioh Williams stå helt omarkerad framför Åtvidabergs mål och nicka in 1-2 på en trängd Jonas Olssons inlägg.

– Jag tycker att det är starkt att vi kommer tillbaka två gånger. Vi är det bättre laget men är inte tillräckligt bra defensivt, summerar Åtvidabergs tränare Peter Swärdh.

Åtvid gjorde 1-1 med sex minuter kvar av första halvlek när Månz Karlsson styrde in Anton Tinnerholms skott i mål. Med sex minuter kvar av matchen kom alltså Skölds 2-2-mål.

– Det är en svår match på förhand, men jag är missnöjd med att vi släpper in dem två gånger, säger Gefles tränare Roger Sandberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet