Dahlkvist innan hon fick utgå mot Danmark. Foto: Bildbyrån

Sköna beskedet för Dahlkvist efter skadan

Uppdaterad
Publicerad

Lisa Dahlkvist har fått lugnande besked efter knäskadan mot Danmark i EM-kvalet. Skadan är lindrigare än befarat. ”Jag tror jag kan köra fotboll igen nästa vecka”, säger mittfältaren till SVT Sport.

Det var i mitten av andra halvlek i den avslutande EM-kvalmatchen mot Danmark i tisdags, som Sverige förlorade, som Lisa Dahlkvist bars ut på bår med en knäskada. Då lät rapporterna inte alltför positiva.

– Vi befarar en mindre meniskskada, sa landslagsläkaren Houman Ebrahimi till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

Men efter att Dahlkvist genomfört en magnetröntgen i Jönköping i dag, är den en lättad Kif Örebro-spelare som SVT Sport når. Undersökningen visade att knäskadan är lindrigare än befarat. Det rör sig om en svullnad mellan ledband och menisk i höger knä.

– Jag tror att jag kan köra fotboll igen på onsdag nästa vecka. Jag kommer rehaba och stegra träningen vartefter de närmaste dagarna. Och om allt går som det ska, så tror jag absolut på att jag kan spela igen nästa helg, om dryga veckan alltså, säger en lättad Lisa Dahlkvist till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet