Marta var upprörd efter den brasilianska förlusten. Foto: TT Nyhetsbyrån

Skrällen: Brasilien missar kvartsfinal

En frustrerad Marta fick se Australiens Kyah Simon förvalta en målvaktsretur och sänka Brasilien i den 80:e minuten. Brasilien missar därmed kvartsfinal för första gången sedan 1995.

– Vi visade de som tvivlat att de tog fel. Jag är så stolt över laget och kan inte sluta le, säger matchvinnaren.

Obesegrade i gruppen och noll insläppta mål. Men när det första målet bakåt kom, blev det direkt avgörande. Australiens andra skott på mål gick in och matchen slutade 1-0. Marta var riktigt upprörd efter målet och drog på sig ett gult kort minuten efter. Åttonderankade Brasilien har aldrig vunnit VM tidigare, de har ett VM-silver från 2007. Då vann Marta skytteligan på sju mål. Det här kan ha varit Rosengårdsspelarens sista chans att vinna VM-guld. Marta slutade på ett mål detta mästerskap.

Det är första gången någonsin som Australien vinner en slutspelsmatch i VM.