Forster hjälte när Southampton gick till final Foto: Bildbyrån

Skrällen: Liverpool nollat och utslaget

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool-fansen lär ha mardrömmar om Fraser Forster i natt. Southampton-målvakten var omutbar när bortalaget vann även andra mötet med 1-0 – och är klara för final i engelska ligacupen.

Efter 0-1 i första mötet i cupsemin mot Southampton var Liverpool piskat att få hål på Fraser Forster, och vinna på Anfield för att gå till final.

Och Forster kunde ha blivit syndabock i andra halvlek när han var centimeter ifrån att släppa ett löst skott över sig. Men han räddade upp det själv genom att mota bollen på mållinjen. Hemmapubliken på Anfield var å sin sida säker på att bollen var inne och skanderade ut sitt missnöje. Men målkameran visade tydligt att bollen inte var inne.

– Helt underbart att målkameror finns, sa Viasats expert Bosse Pettersson.

Ny nolla för Forster

Liverpool fortsatte att pressa Southampton och framförallt Sturridge var farlig flera gånger om. Anfallaren ett jätteläge efter en timmes spel, men avslutet gick över.

Och det skulle bli Forsters och Southamptons kväll. I slutsekunderna kunde Shane Long sätta 1-0 på kontring vilket blev slutresultat. I final väntar antingen Hull eller Manchester United, som spelar sin andra semifinal i morgon. Där leder United med 2-0 efter första mötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.