Skyttedrottningen låg bakom Eskilstunas toppryck

Först axlade hon in öppningsmålet.

Och sedan avgjorde hon med ett ”rabona-mål”.

Skyttedrottningen Gaelle Enganamouit ordnade ett potentiellt guldryck för Eskilstuna.

Rosengård tappade två poäng i går – det regerande mästarlagets bortamöte med Göteborg slutade oavgjort. Och tabellettan Eskilstuna utnyttjade ryckläget när de blåvita bortabesegrade bottenlaget Hammarby med 2–0.

1–0 via axeln

Efter fjorton minuters spel kom öppningsmålet på Zinkensdamms IP. Annica Svensson slog ett inlägg från högerkanten – kamerunskan Gaelle Enganamouit nådde högst i straffområdet och axlade in 1–0 till gästerna.

Skyttedrottningen fick senare i första halvlek ett jätteläge att sätta 2–0, hon dök upp efter anfallskollegan Olivia Schoughs stolpträff men missade när hon var bara några decimeter från mållinjen. Men i slutet av första fyrtiofemman tog hon revansch.

Och utökningsmålet var inte det ovanligaste. Ur sned vinkel efter en retur satte hon 2–0 tjusigt – med ett så kallat rabona-mål, se målet i spelaren ovan.

Rycker i toppen

Efter kvällens seger rycker Eskilstuna i tabellen, och har nu fyra poäng fler än tvåan Rosengård när fyra omgångar återstår av damallsvenskan.