Richard Magyar och Imad Khalili förstärker Hammarby. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Skyttekung återvänder till allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

2013 vann han den allsvenska skytteligan.

Nu återvänder han till Sverige.

Imad Khalili är klar för Hammarby – precis som Richard Magyar.

”Två spelare med spetsegenskaper”, säger sportchefen Mats Jingblad.

Hammarby har det tufft i allsvenskan. 

Nu spetsar de till laget med två meriterade nyförvärv. Imad Khalili och Richard Magyar har skrivit på för dem.

Allsvenskan 2015

Khalili skyttekung 2013

Khalili är den mest meriterade av de båda. Han vann allsvenskan skytteliga 2013, då han spelade för Norrköping och Helsingborg. Han gjorde då 15 mål på 23 spelade matcher. Han har därefter spelat i Saudiarabien, Kina och Förenade Arabemiraten.                

– Hammarbys spelidé passar mig, den påminner om hur det var när jag var i Helsingborg och Norrköping. Jag hoppas kunna bidra med fart och fläkt, och lite mål, sade han på kvällens presskonferens där han presenterades.                 

Jingblad glad                    

Magyar har tidigare spelat för Halmstad i allsvenskan, och har även meriter från det svenska U21-landslaget. Han kommer närmast från schweiziska Aarau där han har spelat de senaste åren.

Hammarbys sportchef Mats Jinglbad är nöjd med att ha gjort klart med duon.

– Vi vill hela tiden utveckla vår trupp och letar spelare som har de egenskaper vi eftersträvar. Jag känner dem sedan tidigare. Richard är en ledartyp och utpräglad mittback. Khalili gör mycket mål. Jag är jättenöjd vi kan få dem till vår förening, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet