• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Daniel Sobralense nätade för Örebro. Foto: Conny Sillén/TT

Sobralense fixade tre ÖSK-poäng

Uppdaterad
Publicerad

I somras lånade Örebro Daniel Sobralense från IFK Göteborg. I dagens match mot Brommapojkarna visade ÖSK varför de ville ha mittfältaren. Brassen gjorde två mål i 3–1-segern.

– Jag är glad, det är lätt att spela i Örebro, säger Sobralense till CMore.

Örebro har lyft från den allsvenska bottenstriden.

I dag kom en ny seger, den här gången mot Brommapojkarna.

Allsvenskan 2014

”Sobra” tvåmålsskytt

Nyförvärvet Daniel Sobralense var stor segerorganisatör, och svarade för två mål i 3–1-segern. Hans första fullsträffar i ÖSK.

– Jag är glad. Det är lätt att spela i Örebro, alla jobbar hårt. Vi spelar bra, säger Sobralense till CMore.

1–0 kom efter knappa halvtimmen. Marcus Pode slog ett inlägg från högerkanten, som Sobralense stötte i mål vid den bortre stolpen via en BP-back.        

I den 62:a minuten var det dags igen. Sobralense höll sig framme och petade in en målvaktsretur.                  

BP stack upp och reducerade genom Gustav Sandberg Magnusson. Men närmare än så kom stockholmarna aldrig. Istället avgjorde nyinbytte Daniel Gustavsson, efter en snabb omställning.

”Ingen champagne från oss...”

– Det var en tuff match. Ingen champagne från oss. Vi var nästa hundra procentiga och jag är supernöjd med att vi gör det vi ska göra, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén till CMore.

I och med segern kliver Örebro upp på åttonde plats i tabellen. BP är alltjämt sist.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet