”Som att ett av mina barn har dött”

Uppdaterad
Publicerad

I 35 år var Vincenzo Matarrese ordförande i Bari, klubben Klas Ingesson spelade närmare 100 matcher för.

För SVT Sport berättar italienaren om sorgen efter beskedet att Ingesson gått bort.

– Alla i Bari älskade Klas, säger han.

1996 lämnade Klas Ingesson engelska Sheffield Wednesday för spel i Bari.

Under de två följande säsongerna växte Ingesson ut till en riktig mittfältsgeneral och nyckelspelare i den syditalienska klubben.

Klas Ingesson

”Min bästa tid var när Klas var här...”

Därför möttes hans bortgång med stor sorg. Framför allt hos Vincenzo Matarrase, som var ordförande i klubben i närmare 35 år.

– Min bästa tid som ordförande var den när Klas Ingesson var här, säger han till SVT Sport.

Matarrase minns Ingesson som en utmärkt spelare och som en stor människa.

– Bari var i en tuff period när Klas kom hit. Men han påverkade spelarna mentalt och vi vände trenden. Alla fans i Bari älskade Ingesson, jag tror att han kommer att hyllas vid nästa hemmamatch.

Var omtyckt i klubben

Klas Ingesson var 28 år när han kom till Bari och fick tidigt kontakt med Matarrases son, eftersom han talar engelska och eftersom Ingesson inte kunde italienska.

– Klas var omtyckt. En fanbärare. Vi visste att han var sjuk, men inte att det var så allvarligt. Han var ung när han kom hit, det är som att ett av mina barn har dött. Jag är så ledsen, och skulle vilja hälsa till hans familj, säger Vincenzo Matarrese. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klas Ingesson

Mer i ämnet