Romaspelarna hedrade den döde supportern och hans son inför matchen genom att bära tröjor med ett foto på dem från en tidigare match. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sorgset Roma fick 0-0 i toppmöte

Uppdaterad
Publicerad

Roma spelade 0-0 mot Sampdoria i mötet mellan tvåan och trean i Serie A. Det var en tuff match mentalt att spela för ett sorgset Roma.

Roma spelade 0-0 mot Sampdoria i första matchen efter stjärnsmällen 1-7 mot Bayern München i Champions League.

Efter den matchen dog en Romasupporter och hans sjuårige son i en trafikolycka, vilket tog laget hårt. För att hedra deras minne hade Roma- spelarna före matchen en t-shirt med de bägge omkomnas selfiebild tryckt.

– Tyvärr känner jag i dag en oerhörd sorg över att behöva ta farväl av två som inte längre finns den lille Cristian och Stefano. Jag sänder mina djupaste kondoleanser till familjen. Du är alltid nära oss, sa Totti tidigare i veckan enligt Gazzetta dello Sport.

Roma jagade ett segermål. Allra närmast var Alessandro Florenzi men hans nick från nära håll räddades akrobatiskt av målvakten Sergio Romero tio minuter från slutet.

Sampdoria var trots hemmaplan mest nöjt med resultatet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.