Foto: TT Nyhetsbyrån

Spansk Fifa-pamp gripen efter razzia

Uppdaterad
Publicerad

Fifas vicepresident Angel Maria Villár har gripits i Spanien efter en polisrazzia.

Den 67-årige spanjoren misstänks för korruption, och det ska röra sig om miljonsummor, enligt den spanska tidningen El País.

Både Fifa och Uefa har skakats av korruptionsskandaler de senaste åren.

Idag kom nästa bomb. Spansk polis genomförde i natt en razzia mot flera högt uppsatta personer inom spansk fotboll. En av dom är Villár, som förutom sin post inom Fifa, även är vice orförande i Uefa, och ordförande för spanska fotbollsförbundet. Han greps av polis på sitt kontor i Madrid, misstänkt för korruption.

Fem personer gripna

Ytterligare fyra personer har griptis, samtliga misstänkta för korruption. Två av dom är Villárs son Gorka, och Juan Padrón, som är vice ekonomisk chef inom det spanska fotbollsförbundet.

– Vi måste höra vad domstolen säger. Lagen ska efterföljas. Alla står lika inför den och ingen ska leva utanför den, säger Íñigo Méndez de Vigo, Spaniens utbildnings-, kultur- och idrottsminister, till Marca.

Villár, och hans son , har tidigare straffats av Fifas etiska kommitté i samband med ett försök att få VM 2018 med Portugal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.