Spartak straffas efter läktarrasism

Publicerad

Det ryska fotbollslaget Spartak Moskva får klara sig utan publikstöd i nästa bortamatch. Spartaks supportrar riktade rasistiska tillmälen mot Zenits brasilianske anfallare Hulk i lagens möte i helgen på Petrovskij-stadion i St Petersburg, och på onsdagen kom straffet från det ryska fotbollsförbundets disciplinkommitté.

Förutom att Spartaks bortasektion blir stängd mot Ural Jekaterinburg den 19 oktober får laget också böta 450 000 rubel, motsvarande 90 000 kronor.

– Jag hörde apljud som riktades mot mig under matchen. Och det var inte bara en engångsföreteelse. En stor grupp supportrar gjorde det minst två gånger, sade Hulk till Sport Express.

Förra veckan straffades ett annat Moskvalag, Torpedo, med att spela en hemmamatch med delvis stängda läktare sedan publiken rasistiskt förolämpat den kongolesiske backen Christopher Samba i derbyt mot Dynamo.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.