Spelsugen Kujovic tvåmålsskytt i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Emir Kujovic gjorde två mål när IFK Norrköping slog Helsingborg med 3-0 och springer på i tabelltoppen. Han var spelsugen efter att ha tvingats vila på grund av skada i två veckor.

Först fick han en fin boll i sidled av Christoffer Nyman och avfyrade en riktig häxpipa mitt i målet och Helsingborgs målvakt Tomer Chencinski hann inte reagera när bollen gick in via ribban för 2-0 från drygt 20 meter. Tio minuter senare satte Kujovic 3-0 på straff.

– Jag sköt med fel fot, vilket man inte kunde tro, och fick en fantastisk träff och kände direkt att det kunde bli mål. Dessutom vobblade den lite, säger Kujovic om sitt vackra 2-0-mål till SVT Sport.

Kujovic frustrerad över att ha tvingats vila

Han har missat ett par matcher på grund av en ljumskskada.

– Det har varit frustrerande att vara borta i två veckor, en tid som känts längre, så jag var verkligen sugen, säger Kujovic, som gick ut efter 70 minuter, vilket han var inställd på att spela i dag.

Christoffer Nyman gav Peking en tidig ledning när han galopperade på en boll i djupet, höll undan sin försvarare, och sköt 1-0 lågt mellan benen på Chencinski. Norrköping var närmare att göra ytterligare mål än HIF att få in en reducering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.