May Mahlangu i Helsingborgströjan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sportchefen bekräftar – stjärnan lämnar HIF

Uppdaterad
Publicerad

May Mahlangu har gjort sitt i Helsingborg. Detta enligt sportchefen Jesper Jansson som ser mittfältstjärnan som förlorad.

Helsingborgs mittfältsstjärna May Mahlangu lämnar laget nu när hans kontrakt går ut. Sportchefen Jesper Jansson bekräftar att sydafrikanen har gjort sitt i klubben.

– Han har sagt farväl till grabbarna och staben runt laget, säger Jansson till fotbolldirekt.se.

Allsvenskan 2013

Mahlangu var tongivande för Helsingborg när laget tog SM- och cupguld 2011, och blev framröstad som allsvenskans spelare det året.

I år gick Helsingborg som tåget och samlade trepoängare med Mahlangu i laget. Men när han i somras slet av hälsenan under träning tappade Helsingborg spelet och serieledningen. Mahlangu är ännu inte helt återställd från skadan och rehabtränar fortfarande.

– Han vill ut i en större liga i Europa, och det har han varit tydlig med. Han har gjort ett bra jobb och varit en av våra främsta spelare i flera år. Tanken var ju att han skulle gå i sommar, och det trodde nog alla att vi skulle få ett bud på honom och sälja honom vidare. Nu skadade han sig och sådant händer, det är inte mycket att göra åt, utvecklar Jansson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet