Mikael Stahre. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stahre sätter individen i fokus

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre beskriver sig själv som naturligt aggressiv vid fotbollsplanen – en tuff bild av hans karaktär som nog många känner igen.  Men hans ledarskap handlar om så mycket mer.

– För mig handlar det om att bry sig om individen och smitta med positiv energi, helst varje dag, säger Mikael Stahre.

– Just det är att han är energisk och har stor passion är hans starka sida. Han är en stor ledare som verkligen tar för sig. Han har en retorisk sida som är väldigt tilldragande. Man dras verkligen med när han pratar, säger Philip Haglund.

Allsvenskan 2014

– Han älskar att vinna och det är nog den viktigaste egenskapen man ska ha. Man har ju sett trötta tränare genom åren som inte är så sugna på någonting egentligen, men han vill vinna och han vill utveckla oss, säger IFK Göteborgs lagkapten Mattias Bjärsmyr.

Stahre tycker att han utvecklat sitt ledarskap under åren i Göteborg, och lyfter fram att han blivit bättre på att hantera förluster.

– Jag klarar av att vara vass i de skarpa lägena. Det är lätt att vara vass när det går bra, men det gäller att vara vass när det går dåligt också. Det är då man verkligen måste trycka på rätt knappar och samla rätt positiva signaler.

Hur är känslan inför premiären?

– Den är riktigt bra. Måndag och AIK borta – det blir tryck där, säger Stahre och ler förväntansfullt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet