IFK Göteborgs Emil Salomonsson målskytt när man besegrade Sundsvall med 4-1. Foto: BILDBYRÅN

Stark seger för Göteborg mot Sundsvall

IFK Göteborg tog en 4-1-seger mot Sundsvall i sin kanske bästa match så här långt denna säsong. Göteborg imponerade i det offensiva spelet och kunde relativt enkelt plocka tre poäng i striden om att hålla sig kvar i toppen av tabellen.

Hemmalaget Göteborg inledde starkt och med bara två minuter spelade satte Gustav Engvall matchens första mål. 1-0-ledningen för göteborgarna som med ledningen fortsatte att styra matchen.

Mot slutet av den första halvleken, i den 34:e matchminuten utökade Emil Salomonsson för favoriterna Göteborg, men ett svar skulle komma snabbt därefter.

Pa Amat Dibba, framspelad av Robbin Sellin reducerade till 2-1 och Sundsvall såg ut att kanske kunna komma in i matchen lagom till halvtidsvilan.

– Vi tappade alldeles för mycket boll. Det verkar inte som att vi har lämnat semestern, säger Sundsvall-tränaren Roger Franzén till C More efter matchen.

Luckor i Sundsvalls försvar

Trots flera chanser för gäster i den andra halvleken skulle halvlekens första mål återigen komma från hemmalaget. Mikael Boman utökade till 3-1 i den 60:e matchminuten.

En stor chans för hemmalaget att utöka ytterligare kom i den 88:e matchminuten. Göteborg med stora ytor att spela på när Sundsvall tappade markeringar, missade den chansen när Stefan Silva med en perfekt boll som däremot tog på den bortre stolpen och ut.

”Man kan ju inte vara missnöjd”

Men drygt tre minuter senare, på tilläggstid, skulle utökningen ändå vara ett faktum. En misslyckad framspelning från Salmonsson fick tom Petterson ändå tag på bollen och stängde matchen när han säkrade tre poängen för hemmalaget när han satte 4-1 för Göteborg. Det var Petterssons första mål för laget.

– När man vinner med 4-1 kanske man inte kan vara så missnöjd. Det var kul att få göra mål på hemmaplan, säger Emil Salomonsson som också blickar mot matchen i Polen om inte många dagar.

– Vi fick en bra start på höstssäsongen och det ska bli kul att ta sig ut i Europa och spela, säger Salomonsson som är en av IFK Göteborgs frontfigurer i blåvitts anfallsspel.

Med Örebros seger mot Jönköping Södra flyttar Göteborg bara upp ett steg i tabellen, förbi AIK som bara senare under söndagen spelar sin match i den 13:e omgången – där möter man Kalmar.