Foto: Svenska Fotbollslandslagens Facebook.

Statsministern önskar U21-laget ”Lycka till”

Uppdaterad
Publicerad

På Facebook skickar statsminister Stefan Löfvén en hälsning till U21-landslaget inför finalen: ”Lycka till grabbar och kör så det ryker”. Håkan Ericson och hans mannar tackar för hälsningen.

Stefan Löfvén tog en paus från de politiska statsangelägenheterna för att på Svenska fotbollslandslagens Facebook-sida skicka en hälsning inför tisdagskvällens final, som också den blivit något av en statsangelägenhet.

– Jag vill önska er all lycka inför finalen. Det har varit helt underbart att se ert spel och att ni har kunnat uppnå det som jag tror inte många trodde var möjligt. Det syns så tydligt att ni älskar det här underbara spelet som heter fotboll och att ni stöttar varann. Ni ska veta att hur det än går imorgon så är hela Sverige stolta över er och står bakom er, säger Löfvén i den 48 sekunder långa hälsningen.

U21-EM 2015

Statsministern hoppas så klart på seger och meddelar att han kommer att sitta bänkad framför tv:n. Han ger också ett löfte.

– Vinner ni kommer jag att ta med en blågul landslagströja till min portugisiska kollega på nästa EU-toppmöte. Så lycka till grabbar – kör så det ryker, avslutar han.

Några timmar senare kom svaret från Prag på Facebook-sidan.

– Politik och fotboll engagerar. De frågor som statsministern har att ta ställning till är av större dignitet än de jag tvingas göra. Men nånstans så vill vi samma sak – ett Sverige som utvecklas och människor som mår bra. I kväll ska vi tillsammmans med våra fantastiska fans göra allt för att ta EM-guld, säger Håkan Ericson.

Förbundskaptenen tackar statsministern för hälsningen och tillsammans med hela laget avslutar de med att ropa ”Sverige!”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-EM 2015

Mer i ämnet