Sara Björk Gunnarsdottir. Foto: Bildbyrån

Stjärnan lämnar Rosengård för CL-finalist

Uppdaterad
Publicerad

Sara Björk Gunnarsdottir lämnar svenska mästarna FC Rosengård, det stod klart under måndagen.

Nu är det också bekräftat vart isländskan hamnar – hos nyblivna Champions League-finalisten Wolfsburg.

Rosengård fortsätter alltså släppa stjärnor till tyska mästarna Wolfsburg. Senast i raden, efter både Nilla Fischer (2012) och Ramona Bachmann (2015), är mittfältsmotorn Sara Björk Gunnarsdottir.

Isländskan har varit i Malmö-klubben sedan 2011 men väljer att inte förlänga kontraktet som sträcker sig till sista juni i år.

– Jag är väldigt glad att kunna berätta att jag har skrivit på ett tvåårskontrakt med Wolfsburg från och med nästa säsong, skriver stjärnan på sin Instagram.

”En mycket erfaren spelare”

Wolfsburg, som vann Champions League både 2012/2013 och 2013/2014, är nöjda med nyförvärvet.

– Hon är trots sin unga ålder en mycket erfaren spelare och det har hon visat både i Champions League, liksom i landslaget under EM. Hon blir en tillgång till vårt lag, säger tränaren Ralf Kellermann.

Gunnarsdottir själv hoppas få fortsätta på klubbens inslagna väg – med titlar.

 – Jag är mycket glad att i framtiden få spela i en av Europas bästa klubbar. Det är en stor klubb med stora ambitioner. Målet är att vinna titlar och jag vill vara en del av detta och kommer göra mitt bästa för att uppnå det. Övergången till Wolfsburg är det perfekta steget för mig, både personlighetsmässigt och fotbollsmässigt, säger Gunnarsdottir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.