Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tabitha Chawinga gratuleras efter sitt mål mot Häcken Foto: SVT

Tabitha Chawinga gav Paris SG fördel efter första CL-kvarten mot Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Paris SG vann den första kvartsfinalen i Champions League mot Häcken på Hisingen med 2-1 och har fördel inför returen om en dryg vecka.

– Jag är besviken men vi står ändå upp mot PSG som är ett av de bästa lagen i världen, säger Anna Anvegård till SVT Sport.

En kvart från slutet gjorde Tabitha Chawinga 2-1 för Paris SG. PSG kom på högerkanten och bollen spelades in i mitten där den gick fram till Chawinga som stod helt omarkerad och enkelt gjorde mål bakom Jennifer Falk.

– Den viktigaste spelaren att plocka får inte stå så ren, säger experten Hanna Marklund.

Chawinga var själv lycklig efter att ha avgjort mötet.

– Det är Champions League och det var en hård kamp. Det var ett fint mål och till slut gav det oss segern. Jag är glad åt det målet och det ger oss ett bra utgångsläge, säger hon.

”Trötta ben”

Häcken och framför allt Rosa Kafaji hade ett par halvchanser att få till en kvittering men orkade inte bryta igenom PSG:s täta försvar. Orken tröt ganska tydligt i slutet av matchen.

– Vi blev lite låga där men de såg också lite trötta ut och tempot går ner lite. Det kan bero på att vi inte är i säsong och det var lite trötta ben, säger Anvegård.

I början av andra halvlek trodde många att Chawinga, som fick sitt genombrott i Borlängeklubben Kvarnsveden för många år sedan, hade gett PSG ledningen men hennes mål stolpe-in underkändes efter VAR-granskning.

Häcken kvitterade på straff: ”Var hungrig”

I slutet av den första halvleken kvitterade Häcken på straff till 1-1. Anna Anvegård fick en lätt knuff i ryggen och efter VAR-granskning utdömdes straffen som Rosa Kafaji sköt. Målvakten Katarzyna Kiedrzynek gjorde en prakträddning men Kajafi var snabbt framme och nickade in sin egen retur.

– Jag skjuter, det var inte min bästa straff, men jag är hungrig och gör mål på den. Det var riktigt skönt att göra mål på den, säger Kafaji.

I början av matchen fick Anna Anvegård en varning efter att ha gått för hårt in i en duell. Det gör att anfallsstjärnan missar returen i Paris 28 mars.

UEFA Women's Champions League

BK Häcken FF logo

BK Häcken FF

1 - 2

Paris Saint-Germain logo

Paris Saint-Germain

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 19736
Domare: Frida Klarlund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.